- advertentie -

AARDENBURG - Ondernemer Salazar Azimi uit Aardenburg wil graag een Zeeuwse profclub in de Jupiler League. Dat heeft hij maandag gezegd bij Omroep Zeeland.

ma 22-05-2017, 14:51
- advertentie -

LEENDE - De golfers van Grevelingenhout spelen volgend jaar weer op het hoogste niveau van Nederland. De ploeg uit Bruinisse won in een promotiewedstrijd van de Rosendaelsche met 8-10. 

OOST-SOUBURG - Zeven wielerploegen, die komende zomer de Tour de France rijden, zullen hun opwachting maken in de Ster ZLM Toer. Deze rittenkoers begint op woensdag 14 juni met een proloog in Westkapelle. Een dag later gaan de renners van start in Tholen

VELZEKE (BEL) - De 36e editie van de Junioren Driedaagse Axel is gewonnen door Alex Molenaar. De renner van Midden-Nederland reed in de laatste etappe in België de Deen Johan Tiedemann Langballe uit de leiderstrui.

WERKENDAM - De uit Hulst afkomstige beachvolleyballer Dirk Boehlé heeft het eredivisietoernooi in Werkendam gewonnen. Samen met Steven van de Velde uit Voorburg was Boehlé in de finale te sterk met 2-1 voor het duo Van der Ham/Vismans.

EINDHOVEN - Zwemster Simone de Rijcke uit Hulst heeft zondag op de regiokampioenschappen in Eindhoven twee medailles binnen gehaald. De Rijcke haalde op de 100 meter vrije slag zilver en op de 400 meter wisselslag eindigde ze op de derde plek.

OOST-SOUBURG - Vlissingen en GOES blijven in de race voor promotie naar respectievelijk de Derde Divisie en de hoofdklasse. Beide ploegen wonnen zondag in de nacompetitie. 

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft ook het tweede duel in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse gewonnen. De ploeg van John Karelse was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Alverna. 

'S-HERTOGENBOSCH - Vlissingen heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de nacompetitie. De ploeg van trainer Ruud Pennings maakte een 1-3 nederlaag tegen Jong FC Den Bosch in eigen huis goed door in Stadion De Vliert ook met 1-3 te winnen. De beslissing viel in de strafschoppenserie. Hoessein Bouzambou werd de gevierde man.

RENESSE - Erwin Adan uit Middelburg heeft de Halve van Renesse gewonnen, een halve marathon over deels onverhard terrein. Adan bleef Erwin Harmes uit Middelburg voor. Bij de vrouwen ging de winst naar Amber Bongertman uit Roosendaal.

KERKRADE - Voetbaltrainer Roy Hendriksen is met zijn ploeg Helmond Sport uitgeschakeld voor promotie naar de Eredivisie. Helmond Sport maakte het Roda JC Kerkrade lastig, maar de ploeg uit Limburg bereikte na een 1-1 gelijkspel de finale van de playoffs. 

BERGEN OP ZOOM - Hoek heeft voor de derde keer in vijf jaar tijd het districtsbekertoernooi gewonnen. In de finale werd eersteklasser BVV uit Den Bosch met 3-1 verslagen. Guillaume Clinckemaillie scoorde in zijn laatste wedstrijd voor Hoek twee keer. 

TERNEUZEN - Atletiekvereniging Scheldesport in Terneuzen houdt dit weekend het NK Para Atletiek op het eigen sportpark. De vereniging haalde het NK naar Terneuzen omdat ze 55 jaar bestaat.

EINDHOVEN - Op de eerste dag van Regionale Zomer Kampioenschappen in Eindhoven zijn enkele Zeeuwse zwemmers goed voor de dag gekomen. De regionale titelstrijd met deelnemers uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg vindt dit jaar voor het eerst plaats ter vervanging van de jaarlijkse Zeeuwse zomerkampioenschappen. 

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Tjoba heeft het niet gered in de Overgangsklasse C. Na een nederlaag in de derby tegen Swift kwam de ploeg uit 's-Heer Hendrikskinderen tekort en daardoor speelt Tjoba volgend seizoen een klasse lager. Swift won de wedstrijd uiteindelijk met 12-16 en blijft ook volgend jaar actief in deze klasse.