- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

EINDHOVEN - Zwemster Simone de Rijcke uit Hulst heeft op de regionale zwemkampioenschappen weer medailles binnengehaald. Op de 800 meter vrije slag haalde De Rijcke goud, op de 200 meter vrije slag greep ze net naast de eerste plek. Ze werd daar tweede.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse wegen stroomden zondag eind van de middag vol met vertrekkende vakantiegangers. Vooral op de A58 en de N59 was het druk. Ook voor bruggen moesten mensen soms lang wachten vanwege de grote hoeveelheid bootjes die wilden passeren.

OOST-SOUBURG - Vlissingen verliest met 4-1 van Quick en blijft volgend jaar hoofdklasser. Boshuizen wint van Nieuw-Buinen waardoor GOES donderdag thuis tegen Nieuw-Buinen speelt. Volgende week maandag volgt voor GOES het uitduel tegen Boshuizen. Zeelandia Middelburg verliest en blijft tweedeklasser. 

OOST-SOUBURG - Vlissingen verliest met 4-1 van Quick en blijft volgend jaar hoofdklasser. Boshuizen wint van Nieuw-Buinen waardoor GOES donderdag thuis tegen Nieuw-Buinen speelt. Volgende week maandag volgt voor GOES het uitduel tegen Boshuizen. Zeelandia Middelburg verliest en blijft tweedeklasser.

OOST-SOUBURG - Ontslag nemen en op vakantie gaan. Dat zouden de meeste mensen doen als ze 25 miljoen euro zouden winnen. Dat valt op te maken uit de reacties onder het Facebookbericht van Omroep Zeeland over de jackpot van de Lotto die zaterdagavond op een in Zeeland verkocht formulier is gevallen. 

MIDDELBURG - Het vijfde seizoen van House of Cards begint dinsdag (30 mei) en Jeffrey Oudeman uit Goes kan niet wachten tot het zover is. Het CDA-Statenlid is groot fan van de Netflix-serie over een Amerikaanse politicus die alles, maar dan ook alles, doet om aan de macht te komen en te blijven.

OOSTKAPELLE - Even geen zorgen om geld maar gewoon een dagje genieten. In Oostkapelle zijn 250 klanten van de Zeeuwse voedselbanken zondag een dag lang verwend. 

OOST-SOUBURG - De Lotto Jackpot van 25.400.000 euro is gevallen op een Zeeuws Lottoformulier. Dat meldt de PZC. Het is voor het eerst dit jaar dat iemand de Jackpot wint.

OOST-SOUBURG - Axel is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie in het zaterdagvoetbal te halen. Axel ging met 2-1 onderuit tegen GJS. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel.

EINDHOVEN - Op de derde dag van de Regio Zomer Zwemkampioenschappen in Eindhoven was er tweemaal Zeeuws succes. Zowel Kalle van Gemert als Simone de Rijcke won een bronzen medaille.