- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

Goedemorgen. Het is donderdag 17 augustus en dit is het Zeeuwse nieuws deze ochtend.

Rick van Drongelen is opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje in de kwalificatiewedstrijden tegen Engeland en Schotland. Het is voor de 18-jarige Axelaar de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van Jong Oranje.

Goedemorgen. Het is woensdag 16 augustus en dit is het Zeeuwse nieuws deze ochtend.

De rust in Bath lijkt weergekeerd. Stonden er gisteren nog duizenden mensen op de dijk te kijken naar het vastgelopen schip, vandaag stond slechts een handje vol toeschouwers op het platgetrapte gras te kijken naar de sleuf die het containerschip achterliet.

Goedemorgen! Het is woensdag 9 augustus en dit is het nieuws in Zeeland.

Goedemorgen! Het is woensdag 2 augustus en dit is vandaag het nieuws in Zeeland.

Goedemorgen! Het is dinsdag 1 augustus. Dit is in het nieuws in Zeeland.

Zeeland hoeft niet bang te zijn dat er buslijnen stilvallen door een tekort aan buschauffeurs. Dat zegt busmaatschappij Connexxion in reactie op berichtgeving van de NOS dat er een tekort aan buschauffeurs dreigt. Ook in Zeeland gaat binnen tien jaar veertig procent van de buschauffeurs met pensioen, maar doordat het aantal buslijnen de laatste jaren is afgenomen, hoeven die niet allemaal vervangen te worden.

Het ophogen van de Roggenplaat in de Oosterschelde is een jaar uitgesteld. Op de plaat zou komende winter extra zand worden gestort maar dat is uitgesteld omdat het langer duurt voor de vergunning rond is. Ook is er volgens Rijkswaterstaat meer tijd nodig om onderzoek te doen.

Iedere Zeeuwse voetbalclub weet wie de eerste tegenstanders zijn in de poulefase van het districtsbekertoernooi. Nadat vorige week de loting van eerste- en tweedeklassers al bekend werd gemaakt, is nu de rest van het Zeeuwse amateurvoetbal aan de beurt. Hoofdklassers Hoek, VC Vlissingen en GOES stromen later in het toernooi in.