- advertentie -

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep is het discussieprogramma over het nieuws van de afgelopen week. Met iedere week drie forumleden aan tafel. De presentatie is afwisselend in handen van Koen van Dijen, Jan Vogel en Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 3 juni 2017
Aanlandplicht van vissers weer ter discussie, wel of niet een vuurwerkvrije zone of helemaal vuurwerkvrij in Vlissingen. En ook nog het getal 68. Joke Boonman, was werkzaam bij Inspectie Jeugdzorg, Erik Jan Koedijk, internet specialist en Kees Wondergem,muzikant, zijn de gasten. Presentator is Marius de Nobel.
 
Zeeuws Diep 20 mei 2017
Saneringplan Thermphos moet openbaar, verregaande samenwerking tussen Zeeuwse ziekenhuizen is van de baan en Zeeland eert helden uit de Tweede Wereldoorlog. Jeroen van 't Leven, uitgever van de krant Wereldregio Schouwen-Duiveland uit Zierikzee, Koos de Meij, bestuurder FNV Ouderen uit Kapelle en Kees Wondergem, muzikant uit Heinkenszand zijn te gast. Jan Vogel presenteert.
 
 
Zeeuws Diep 13 mei  2017
Onder meer de discussie over regels over alcohol in clubhuis en bij vereniging, en sportduikers die ingezet worden voor bescherming onderwaterschatten. Gasten zijn Dick ten Voorde van Impuls Zeeland, Erik-Jan Koedijk, internet-specialist en Joke Boonman vroeger werkzaam bij de inspectie Jeugdzorg. Marius de Nobel is presentator.
 
Zeeuws Diep 6 mei 2017
In deze uitzending: Belgen op medicijnentour in Hulst, Dodenherdenking en kerken experimenteren pioniersplekken. De gasten deze uitzending zijn Anita van Oostrom (onderneemster), Dick ten Voorde (directeur Economische Impuls Zeeland) en Jan Kuipers (historicus). Jan Vogel is de presentator.
 
Zeeuws Diep 29 april 2017
Deze week gaat Zeeuws Diep over vier kinderopvanglocaties die onder verscherpt toezicht staan, vmbo-scholieren die meer roken dan havisten en vwo'ers en weinig werkloosheid in Zeeland. Joke Boonman, uit Nisse, internetdeskundige Erik Jan Koedijk uit Middelburg en Jeroen van 't Leven uit Zierikzee zijn de gasten. Jan Vogel presenteert de uitzending.
 
 
Zeeuws Diep 22 april 2017
Wie gaat de extra 100 miljoen euro betalen voor de sanering van Thermphos, te weinig plekken voor mensen met een arbeidshandicap in Zeeland en buitenlandse bedrijven kunnen moeizaam aan de slag. Anita van Oostrom (ondernemer uit Middelburg), Koos de Meij (bestuurder bij vakbond FNV uit Kapelle) en Kees Wondergem (muzikant uit Heinkenszand) bespreken het laatste Zeeuwse nieuws. Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 8 april 2017
De PVV wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Terneuzen, Vlissingen, Hulst, Sluis en Tholen, homoseksuelen vinden het doodeng om hand in hand te lopen en stoepkrijten is in heel Zeeland verboden. Te gast in deze uitzending zijn Lianne Holty (arts uit Zierikzee), Jan Kuipers (historicus uit Kattendijke) en Koos de Meij (FNV-bestuurder uit Kapelle). Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 25 maart 2017
De heftige brand in Kapelle bij een fruitteeltbedrijf van donderdag en protest in het Nollebos in Vlissingen afgelopen zondag tegen bouw vakantiehuizen. Gasten zijn Dick ten Voorde van Impuls Zeeland, Jeroen van 't Leven van ontwerpbureau Life Design en Roland de Wit werkzaam bij Incassobureau Straetus. Presentatie is in handen van Marius de Nobel.
 
Zeeuws Diep 18 maart 2017
De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen, het snel stijgend aantal verkeersslachtoffers en het taboe dat op depressie ligt komt aan bod. Gijsbrecht Gunther (fractievoorzitter van de SGP/CU in Borsele, directielid bij Yara en uiendeskundige), Erik Jan Koedijk (internet en social mediadeskundige) en Koos de Meij (bestuurder bij FNV) bespreken het laatste nieuws. Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 11 maart 2017
In Zeeuws Diep Politiek zijn te gast Zeeuwen die op de kandidatenlijsten staan van de politieke partijen die meedoen aan de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart.  Vandaag spreken we over duurzame energie in Zeeland, meer geld voor krimpregio's en de ontpoldering van de Hedwigepolder. De gasten zijn Albert de Vries (PvdA), Bo van Scheyen (Nieuwe Wegen) en Gijsbrecht Gunther (SGP/CU Borsele). Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 4 maart 2017

In Zeeuws Diep Politiek zijn te gast Zeeuwen die op de kandidatenlijsten staan van de politieke partijen die meedoen aan de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart. Vandaag zijn het Willem Willemse van 50PLUS, Mark Faasse van Zeeland Lokaal en Ger van Unen van de SP. Onderwerpen zijn onder meer de inwoners van Sluiskil die zich de Groningers van Zeeland voelenen het menselijk lint langs de kust bij de Middelplaat tegen bebouwing van de Zeeuwse. De presentator is Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 25 februari 2017
In deze Zeeuws Diep Politiek zijn drie Zeeuwse politici te gast die bij hun partijen op de kandidatenlijst staan voor de komende Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Het zijn Anita de Vos van de SP Schouwen-Duiveland, Willemien Treurniet van de ChristenUnie in Middelburg en Serif Uysal van DENK. Zij vertellen wat zij voor Zeeland willen betekenen als zij in de Kamer worden gekozen. De Vos en Uysal leggen uit waarom ze tegen Brouwerseiland zijn en vóór de regulering van de wietteelt. Treurniet is juist vóór dit bouw- en recreatieproject in de Grevelingen en wil coffeeshops juist helemaal verbieden. Gespreksleider is Koen van Dijen.
 
Zeeuws Diep 18 februari 2017
In de derde verkiezingsuitzending van Zeeuws Diep zijn te gast Joba van den Berg (CDA), Rutger Schonis (D66) en Niels van den Berge (GroenLinks). Ze praten onder meer over de vergrijzing in Zeeland, de overname perikkelen van DELTA en de wens voor meer rechercheurs in de provincie. De presentatie is in handen van Marius de Nobel.
 
Zeeuws Diep 11 februari 2017
In de tweede verkiezingsuitzending van Zeeuws Diep schuiven André Bosman (VVD), Trees Janssens (PvdD) en Roland de Wit (PVV) aan. Zij praten over het Energieakkoord, de plannen voor het Nollebos, de Zeeuwse Lagune en Brouwerseiland en over de kansen voor werkgelegenheid in Zeeland. Presentatie: Jan Vogel.
 
 
Zeeuws Diep 4 februari 2017
Zeeuws Diep begint vandaag met een reeks van 6 afleveringen waarin Zeeuwse politici te gast zijn die op de kandidatenlijsten staan van de politieke partijen die meedoen aan de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart. Vandaag met Joyce Vermue, zij is lid van de PvdA, Lenny Geluk, lid van het CDA en Peter Hoek lid van de SGP. Er wordt gediscussieerd over onder meer Veiligeidsregio Zeeland, bezuinigingen bij mytylschool in Goes en het manifest 'Waardig ouder worden'. Presentator is Marius de Nobel.
 
Zeeuws Diep 28 januari 2017
Deze week in Zeeuws Diep: Geen proef met basisinkomen in Terneuzen, Zeeland krijgt weer een intercity en de provincie wil meer geld voor de krimpregio's. Het nieuws van deze week wordt besproken met onderneemster Anita van Oostrom, muzikant Kees Wondergem en historicus Jan Kuipers. Jan Vogel is de presentator.
 
Zeeuws Diep 14 januari 2017
Het debacle Thermphos, wel of geen wegenbelastingverhoging en het onderzoek naar de gevolgen van hittestress in de provincie. Internetdeskundige Erik-Jan Koedijk, muzikant Kees Wondergem en Dick ten Voorde van Impuls Zeeland bespreken het nieuws van de afgelopen week met Marius de Nobel.
 
Zeeuws Diep 7 januari 2017
Een onrustige nieuwjaarsnacht in Vlissingen, tweehonderd Zeeuwse banen weg bij de Rabobank en Goesenaren mogen geen medicinale wiet kweken. Onderneemster Anita van Oostrom, schoolmaatschappelijk werker Narriman El Katthabi en historicus Jan Kuipers bespreken het nieuws van de afgelopen week. Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 31 december 2016
Zeeuwse huurders ontevreden over onderhoud woning, Wisselend succes voor fuserende instanties in Zeeuws-Vlaanderen en Reimerswaal hoopt op een rustige jaarwisseling. Onderneemster Anita van Oostrom, historicus Jan Kuipers en muzikant Kees Wondergem bespreken het Zeeuwse nieuws. Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 24 december 2016
Zeeland loopt achteraan met innovatie, Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) akkoord met overname ADRZ en zitten er na 15 maart nog Zeeuwen in de TWeede Kamer? Roland de Wit, eigenaar van een incassobureau en lid van Provinciale Staten namens de PVV, Jeroen van 't Leven, uitgever van de krant Wereldregio Schouwen-Duiveland en Dick ten Voorde, directeur van Economische Impuls Zeeland, bespreken onder leiding van Jan Vogel het nieuws deze week.
 
Zeeuws Diep 10 december 2010
Eerste onderdelen Delta verkocht, maar hulp van de regering voor een oplossing van het bedrijf blijft uit, het schiereiland tegen de Veerse Dam komt er niet en problemen met privacy bij Porthos. Internetdeskundige Erik Jan Koedijk, Dick ten Voorde (directeur van Economische Impuls Zeeland) en Jeroen van 't Leven (uitgever van Wereldregio Schouwen-Duiveland) bespreken het nieuws van de week. Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 3 december 2016
Acht van de dertien Zeeuwse gemeenten zien strengere regels rond het afsteken van vuurwerk wel zitten; Airbnb-gebruik aan banden in de steden vanwege last van de huurders, hoe zit dat in Zeeland? De  forumleden zijn Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme, Kees Wondergem hij is ondermeer muzikant en Patrick Polie hij is directeur VVV Zeeland. De presentatie is in handen van Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 19 november 2016
Minister Kamp van Economische Zaken blijft erbij: als Zeeland zijn aanbod om via een garantstelling te helpen met de verlies draaiende kerncentrale afwijst, dan moet Zeeland het zelf maar uitzoeken. Zondag is het weer zover: NK tegen wind fietsen. ​Het nieuws van deze week wordt besproken met Erik Jan Koedijk, internetdeskundige, Mark Faasse, makelaar en statenlid en Peter de Jonge, hoofdredacteur van CTV Zeeland. Marius de Nobel presenteert.
 
Zeeuws Diep 22 oktober 2016
Deze week in Zeeuws Diep: Zeeland kan niet leven met de nieuwe dienstregeling van de NS, Thermphos hangt als molensteen om de nek van het provinciebestuur en Waterdunen blijft open zenuw voor Sluis. Het nieuws wordt deze week besproken door historicus Jan Kuipers, Dick ten Voorde, directeur van Economische Impuls Zeeland en muzikant Kees Wondergem. Jan Vogel presenteert.
 
Zeeuws Diep 15 oktober 2016
Het kabinet wil Zeeland toch de helpende hand bieden bij de problemen met de kerncentrale in Borssele; Levensbeëindiging staat weer op de agenda van de Tweede Kamer en horrorclowns beheersen het straatbeeld en boezemen ons angst in, of niet? Forumleden dit weekend zijn: Lianne Holty, arts op Schouwen-Duiveland, Erik Jan Koedijk, internetdeskundige en Mark Faasse, makelaar en Statenlid. De presentatie is in handen van Marius de Nobel.
 
Zeeuws Diep 24 september 2016
In deze uitzending: Zeeuwen willen liever een lagere tol dan de Westerscheldetunnel eerder tolvrij, Zeeuwse politiek ziet kansen in miljoenennota en onrust bij de PvdA Zeeland na opstappen fractie in Kapelle. Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme, strafrechtadvocaat Mark Dunsbergen en Roland de Wit, eigenaar van een incassobureau en lid van Provinciale Staten namens de PVV bespreken het laatste Zeeuwse nieuws. Jan Vogel presenteert de uitzending.

Zeeuws Diep 17 september 2016
In deze uitzending van Zeeuws Diep praten we over de Kustvisie die eind december af moet zijn, Zeeland als gastheer van het Prinsjesfestival en Film by the Sea. De forumleden zijn ondernemer Anita van Oostrom, muzikant Kees Wondergem en CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge. De presentator is Jan Vogel.

Zeeuws Diep 10 september 2016
Een wel heel bijzonder bord in Terneuzen: een verbodsbord voor mensen om te poepen; preventief fouilleren in Terneuzen, zijn we daar voor of tegen; en wie van ons is een echte Zeeuw? Het nieuws van de afgelopen week met forumleden Narriman el Khattabi, maatschappelijk werker, Dick ten Voorde , directeur Impuls Zeeland en Jeroen van t Leven, directeur Wereld Regio. Presentator is Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 3 september 2016
De Westerscheldetunnel brengt meer op dan verwacht, wat moet er gebeuren met de extra opbrengsten? Een PvdA-lobby bij een PvdA-minister voor de Zeeuwse belangen. En Zeeland heeft weer het schoonste strand van Nederland. We bespreken het nieuws van afgelopen week met VVV-directeur Patrick Polie, FNV-bestuurder Koos de Meij en Gijsbrecht Gunter van Yara. Presentator is Ferdinand Koppejan.

Zeeuws Diep 27 augustus 2016
Protest van vissers tegen de aanlandplicht en de hitte van de afgelopen week en alles wat daar bij kwam kijken. Onder leiding van Marius de Nobel praten de forumleden Lianne Holty, arts, Erik-Jan Koedijk, internetdeskundige en Roland de Wit, werkzaam bij een incassoburo, over dat en meer.

Zeeuws Diep 30 juli 2016
In Zeeuws Diep praten we vandaag over de toeristenbelasting, het rampjaar voor Zeeuwse fruittelers en de vele buitenlandse arbeiders in Reimerswaal. De forumleden zijn Lianne Holty, arts uit Zierikzee, strafrechtadvocaat Mark Dunsbergen uit Middelburg en FNV-bestuurder Koos de Meij uit Kapelle. Jan Vogel is de presentator.

Zeeuws Diep 23 juli 2016
Cameratoezicht in Zeeland en dan met name in Goes waar maar liefst 11 camera's het uitgaanspubliek in de gaten houden, Tholen heeft besloten geen asielzoekers/vluchtelingen onderdak te bieden en het 'Corsica-effect' heeft dat ook Zeeland bereikt. Deze week met de forumleden Narriman el Khattabi, maatschappelijk werker, Patrick Polie, VVV Zeeland en Kees Wondergem, muzikant. De presentatie werd gedaan door Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 16 juli 2016
De toekomst van het COC Zeeland, de problemen met jeugdinstelling Vliethoeve in Kortgene en de eerste helft van het politieke jaar stonden centraal in deze uitzending van Zeeuws Diep. Deze week schoven forumleden Jan Kuipers, historicus uit Middelburg, de Zierikzeese kunstenares Helma Kotoun en internet- en social media-deskundige Erik Jan Koedijk aan. De presentatie was in handen van Jan Vogel.

Zeeuws Diep 2 juli 2016
Deze week stond de Veiligheidsregio Zeeland in het nieuws. Wat gebeurde er en hoe nu verder. De Deltaweek wordt Deltaweekend en alle drukte rondom de komst van een azc. De forumleden deze week zijn Margot Tempelman van Kenniscentrum Kusttoerisme van de HZ, Gijsbrecht Gunter onder meer raadslid in de gemeente Borsele en Mark Faasse statenlid en makelaar. De discussie wordt geleid door Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 18 juni 2016
In deze uitzending praten we de komst van een asielzoekerscentrum in 's-Gravenpolder, crowdfunding in Zeeland en de bolusoorlog tussen Zeeland en Noord-Brabant. De forumleden zijn deze week ondernemer Anita van Oostrom, internet en social media-deskundige Erik Jan Koedijk en Gijsbrecht Gunter, directielid van Yara en fractievoorzitter van de SGP-CU Borssele. Jan Vogel presenteert vandaag.

Zeeuws Diep 4 juni 2016
Deze week in Zeeuws: Zeeland heeft 100 miljoen euro nodig om de Zeeuwse economie toekomstbestendig te maken, krimp in het basisonderwijs zet door en Zeeland en trek bij de Aziatische toerist. De forumleden deze week zijn Patrick Polie, directeur van de VVV Zeeland, strafrechtadvocaat Mark Dunsbergen en historicus Jan Kuipers. De presentatie is in handen van Jan Vogel.

Zeeuws Diep 28 mei 2016
In de uitzending onder meer de perikelen rondom de komst van vluchtelingen naar Breskens en het venten van drankjes en hapjes op het strand van Vlissingen. De forumleden zijn Anita van Oostrom van Made in Zeeland, muzikant Kees Wondergem en Jeroen van 't Leven, directeur-uitgever van WereldRegio. De presentatie is in handen van Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 21 mei 2016
In deze uitzending onder meer de asielzoekers die misschien naar Breskens komen en de gemoederen in het dorp bezighouden en eigenaar Hedwigepolder zegt dat gemeente Hulst geld heeft gekregen om protest tegen ontpolderen de kop in te drukken. De forumleden zijn Lianne Holty, arts te Zierikzee, Mark Faasse, makelaar en Dick ten Voorde, directeur Economische Impuls Zeeland. De presentatie is in handen van Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 14 mei 2016
In deze uitzending kijken we terug op het niet halen van de deadline voor extra asielzoekerscentra, eenzaamheid in Zeeland en het aanpakken loslopende honden. De forumleden zijn deze uitzending Narraman El Katthabi (maatschappelijk werker en budgetbeheerder), Gijsbrecht Gunther (directielid bij Yara) en Erikjan Koedijk (social media-expert). De presentatie is in handen van Jan Vogel.
 
Zeeuws Diep 30 april 2016
Falend toezicht, toerisme in Zeeland en inbreuk op de privacy in de jeugdzorg in Walcheren. Panelleden Anita van Oostrom (ondernemer), Jan Kuipers (historicus) en Jeroen van 't Leven (uitgever) bespreken het nieuws van de week. De presentatie is in handen van Jan Vogel.

Zeeuws Diep 23 april 2016
In deze aflevering blikken we terug op de uitreiking van de Four Freedoms Awards, onder anderen aan bondskanselier Angela Merkel van Duitsland. Ze krijgt de onderscheiding voor haar inzet bij het beteugelen van de economische crisis, bij de terreurdreiging en bij de vluchtelingcrisis. Maar er zijn ook tegenstanders die vinden dat zij daarmee te veel vluchtelingen naar Duitsland heeft gehaald. Ook haar ‘knieval’ naar de Turkse president Erdogan in de zaak-Böhmermann roept bij velen vragen op. Verder praten we over de situatie bij energiebedrijf Delta, waar onderdelen zullen moeten worden verkocht, de komst van een groot zonne-energiepark in het Sloegebied en op het gedonder bij kerncentrale Doel. Daar liggen nu drie reactoren stil. De forumleden zijn schoolmaatschappelijk werkster Narriman El Katthabi uit Goes, directeur Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland en Patrick Polie, directeur van de VVV Zeeland. Discussieleider: Koen van Dijen.

Zaterdag 9 april 2016
Inwoners Goes mogen meepraten over bezuinigingen, ook kilometerheffing op personenauto's in België en miljoenenverlies voor Delta. De drie forumleden van vandaag zijn Liliane Schoone, bestuurder van FNV Bondgenoten, directeur bij Economische Impuls Zeeland Dick ten Voorde en PVV-Statenlid Roland de Wit. De presentator is Jan Vogel

Zaterdag 2 april 2016
Letty Demmers is vertrokken als burgemeester van Vlissingen, Vroon vertrekt uit Zeeland en Terneuzen wil van het drugsimago af. De drie forumleden van vandaag zijn Peter de Jonge, hoofdredacteur van CTV, Gijsbrecht Gunther van Yara en arts Lianne Holty. De presentator is Jan Vogel.

Zaterdag 19 maart 2016
Het Erasmus Medisch Centrum neemt het Admiraal de Ruyterziekenhuis over. Het rommelt bij Zeeland Seaports want het personeel ziet het niet zitten dat interim-directeur Jan Lagasse nog eens vier jaar blijft. Bij kunstmestfabriek Yara in Sluiskil gaat het juist heel goed, want daar legde minister Henk Kamp van Economische Zaken deze week de eerste steen van een nieuwe fabriek. En in Vlissingen is een nieuwe burgemeester voorgedragen. Aan tafel de forumleden Liliane Schoone van de FNV, Gijsbrecht Gunter van Yara en CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge. Presentator is Ferdinand Koppejan.

Zaterdag 12 maart 2016
Tholen zet in op riviercruises; gouden kans of kansloze missie? En op Schouwen was er nog de caissière die geen baan kreeg vanwege haar overgewicht…
De drie forumleden zijn Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme, strafrechtadvocaat Mark Dunsbergen en Roland de Wit. Hij is eigenaar van een incassobureau en is voor de PVV lid van Provinciale Staten. Gespreksleider is Koen van Dijen.

Zaterdag 5 maart 2016
Algemeen directeur van Delta Arnoud Kamerbeek stap op met een ontslagvergoeding van 800.000 euro. En 18 zilverpopulieren die zijn gekapt aan de Loskade in Middelburg. Was dat nou nodig of niet? Wel of geen kustbebouwing in Zeeland? Aan tafel de forumleden: Helma Kotoun, kunstenaar uit Schouwen-Duiveland, Mark Faasse, makelaar en statenlid emPatrick Polie, directeur VVV Zeeland. Gespreksleider is Marius de Nobel.

Zaterdag 27 februari 2016
De dreiging van terreur, het vluchtelingenvraagstuk en de zikamug. De wereld wordt geconfronteerd met verschillende crises en dat maakt mensen onzeker. Voor hun vakantie willen velen niet meer naar verre exotische oorden. Ook Griekenland en Turkije worden gemeden. Het toerisme in Zeeland kan daarvan profiteren. De Sloebrug over het Kanaal door Walcheren in Vlissingen moet worden vervangen of aangepast. Vlissingen grijpt dit aan om te pleiten voor een tunnel. Realistisch of grootheidswaanzin? En Kapelle zoekt gezinnen die willen proberen om honderd dagen lang geen afval te produceren. Bewustwording of symboolpolitiek? Aan tafel zitten Anita van Oostrom van de economische denktank 'Made in Zeeland', Erik Jan Koedijk, deskundige op het gebied van de social media, en Jeroen van 't Leven. Hij is uitgever van de krant Wereldregio op Schouwen-Duiveland. Gespreksleider: Koen van Dijen.

Zaterdag 20 februari 2016
Zeeland krijgt een eigen officier van justitie om de zware criminaliteit aan te pakken in onze provincie. Met name de gigantische drugsvondsten op de Zeeuwse wateren baren zorgen. De nieuwe officier moet leiden tot een betere samenwerking tussen de douane, het Openbaar Ministerie, de politie, de belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.
De toekomst van het voet-fietsveer tussen Vlissingen en Breskens is onzeker. Er wordt veel verlies geleden. De provincie zoekt naar alternatieven, waaronder een snelle busverbinding. 
Verder staan we stil bij de teloorgang van V & D. Gasten van vandaag zijn PVV-statenlid en eigenaar van een incassobureau Roland de Wit, FNV-bestuurder Liliane Schoone en directeur van de VVV Zeeland Patrick Polie. Presentatie: Koen van Dijen.

Zaterdag 13 februari 2016
De discussie over het salaris en de positie van de directeur van Delta houdt aan. En één gemeente Zeeland: is dat een goed of een slecht idee? Daarover discussiëren we in deze aflevering van Zeeuws Diep.  Aan tafel muzikant Kees Wondergem, schrijver Jan Kuipers en maatschappelijk werkster Narriman El Khatabi. Presentator: Ferdinand Koppejan.

Zaterdag 6 februari 2016
Woedende reacties in Provinciale Staten over de loonsverhoging van directeur Arnoud Kamerbeek van Delta. Meer dan een ton kreeg de topman van het energiebedrijf er vorig jaar bij, waardoor zijn inkomen boven het half miljoen komt. Tenminste één populier op de Binnendijk bij Hoek mag absoluut niet worden gekapt. In de boom groeit een zeldzame maretak. Het tekort op het project Waterdunen is opgelopen tot 6 miljoen euro. Dat staat in een brief van het dagelijks provinciebestuur aan provinciale staten van Zeeland. Forumleden zijn: Peter de Jonge, hoofdredacteur CTV Zeeland, Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme en arts Lianne Holty. Presentator is Marius de Nobel.

Zaterdag 30 januari 2016
Het was de week waarin de roep om een tolvrije Westerscheldetunnel opnieuw klonk. En we gaan het hebben over de graaicultuur, de groeiende werkgelegenheid in de bouw en de prachtige Zeeuwse overwinning van Niels Mesu bij de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee deze week. Forumleden deze week zijn: Gijsbrecht Gunter van Yara, muzikant Kees Wondergem en deurwaarder Roland de Wit. Presentator is Ferdinand Koppejan.

Zaterdag 23 januari 2016
Het was de week van Melanie Schultz, of misschien juist niet de week van Melanie Schultz. Want ze ging de kerncentrale van Doel controleren, maar daarvan werd gezegd dat  het een wassen neus was. En ze moest het plan om de kust vrij te geven voor bebouwing intrekken. En dat zou zomaar kunnen betekenen dat minister Schultz de meest besproken persoon in deze Zeeuws Diep kan worden. Forumleden deze week zijn: makelaar Mark Faasse, netwerkdeskundige Anita van Oostrom en uitgever Jeroen van ’t Leven. Ferdinand Koppejan is de presentator.

Zaterdag 16 januari 2016
De opbrengsten van de aankomst van de Tour-etappe in Zeeland zijn veel lager dan de provincie beweert. Langs het Zeeuwse deel van de Tour-etappe stonden namelijk maximaal zo'n 55-duizend mensen. Dat zijn er 80-duizend minder dan waar de provincie van uit gaat, blijkt uit onderzoek van Omroep Zeeland. Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens is dusdanig verliesgevend, dat de provincie scenario's onderzoekt om de kosten te verminderen. Eén van de mogelijkheden is om te stoppen met de veerdienst en de boten te vervangen door een snelle busverbinding tussen Vlissingen en Breskens.
De forumleden deze keer zijn: Peter de Jonge, hoofdredacteur CTV Zeeland, Erik Jan Koedijk, internetdeskundige en Dick ten Voorde, Economische Impuls Zeeland. Zij praten onder leiding van Marius de Nobel.

Zaterdag 9 januari 2016
In Zeeuws Diep van vandaag staan de forumleden stil bij de ongeregeldheden rond de kerncentrale van Doel, vlak over de Zeeuws-Vlaamse grens. Daar zijn de laatste jaren geregeld incidenten. De twee oudste reactoren zijn gebouwd in 1975 en zouden vorig jaar worden gesloten. Maar de Belgische regering heeft besloten ze tien jaar langer open te houden. Er is sprake van haarscheurtjes, een lekkende lasnaad en sabotage. Verder de massale bomenkap op de kop van Schouwen. Staasbosbeheer gaat vierduizend bomen kappen om het oorspronkelijke landschap terug te krijgen. En de Duitse bondskanselier krijgt de Four Freedoms Award. De meningen daarover zijn nogal verdeeld.
De forumleden zijn Dick ten Voorde van Economische  Impuls Zeeland, schoolmaatschappelijk werkster Narriman El Katthabbi uit Goes en schrijver Jan Kuipers uit Kattendijke.

Zaterdag 2 januari 2016
In deze aflevering van Zeeuws kijken we niet alleen terug op het nieuws van de afgelopen week, maar we blikken ook vooruit op het jaar wat komen gaat. Internetgoeroe Erikjan Koedijk geeft zijn voorspelling over de trends van 2016. Deurwaarder Roland de Wit analyseert de winkelstraten van 2016. En arts Lianne Holty verwacht komend jaar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van afvalscheiding. Presentator is Ferdinand Koppejan
 

 

 

delen: