- advertentie -

OOST-SOUBURG - Tijdens het Hemelvaartsweekend zijn in Zeeland de meeste stranden bewaakt. Alleen de Zeeuws-Vlaamse strandposten blijven dicht. Het lukt daar nog niet om voldoende personeel op te trommelen.

de stemming

ma 22-05-2017, 14:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

TILBURG - Suzanne Krijger uit Vlissingen heeft de monologenwedstrijd Solo's in Zuid gewonnen. Bij de jaarlijkse wedstrijd voor theaterscholen in Zeeland en Brabant nam ze het op tegen zeven andere deelnemers.

MIDDELBURG - Vanaf eind deze maand tot eind juni rijdt iedere dag een camerawagen met meetapparatuur door Zeeland. Daarmee wordt in kaart gebracht in welke staat Rijksmonument precies verkeren.

OOST-SOUBURG - Zeeland maakt zich op voor enkele tropische meidagen. MeteoGroup verwacht komend weekend temperaturen van zeker dertig graden. 

MIDDELBURG - Als mensen denken aan werkende gedetineerden in de gevangenis dan denken ze al snel aan wasknijpers of nummerborden zoals je dat in de films ziet. Tegenwoordig wordt er veel meer gemaakt binnen de gevangenismuren en daar profiteert iedereen van.

OOST-SOUBURG - Het is dinsdag 23 mei en dit is in het nieuws in Zeeland: Aardenburgse miljonair wil profvoetbal in Zeeland, volgens het KNMI komen er windrijke jaren aan en vrouw raakt gewond na ongeluk met een paard.

OOST-SOUBURG - Eigenaren van windmolens gaan goede jaren tegemoet, denkt het KNMI. Uit klimaatscenario's blijkt dat er windrijke jaren aankomen.

AARDENBURG - Ondernemer Salazar Azimi uit Aardenburg wil graag een Zeeuwse profclub in de Jupiler League. Dat heeft hij maandag gezegd bij Omroep Zeeland.

GRIJPSKERKE - Een nog onbekende vrouw is maandag gewond geraakt bij een ongeluk met een paard. Dat gebeurde aan het eind van de middag op de Hogelandseweg bij Grijpskerke.

VLISSINGEN - Werken in de zorg, je krijgt er veel voor terug en je kunt ook echt wat betekenen voor mensen, hoor je in het werkveld. Toch kiezen minder jongeren voor het vak, terwijl veel werknemers in die sector de komende tijd met pensioen gaan. "Wat zou kunnen helpen zijn betere contracten."

GOES - De stichting Historisch Slot Oostende ontvangt op maandag 5 juni de Zeeuwse Stimuleringsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. De stichting krijgt de prijs omdat het "de vrijwilligers zeer enthousiast en vasthouden hebben gewerkt aan de totstandkoming van de stichting."

TERNEUZEN - De komende jaren hoeft de gemeente Terneuzen zich geen zorgen te maken over de financiële huishouding. Uit de meerjarenbegroting blijkt dat de grootste gemeente van Zeeland er tot en met 2021 financieel goed bij zit. 

OOSTERSCHELDE - Restaurant de Librije uit Zwolle heeft volgens de vakjury de prestigieuze kookwedstrijd Slag op de Schelde gewonnen. Het restaurant Elea van chef Takis Panagakis uit Rijswijk kwam bij de persjury als beste uit de bus. In totaal stonden er zes topchefs in de finale van de kookwedstrijd aan boord van een schip op de Oosterschelde. 

VEERE - Zijn moeder groeide er op en daardoor kende hij de verhalen. Ard Hesselink heeft zich er verder in verdiept en dat heeft geleid tot een tentoonstelling over het verloren dijkhuis in Veere. Het huis stond eeuwenlang bij de jachthaven Oostwatering aan het Veerse Meer. 

THOLEN - Op de Nieuwe Postweg bij Tholen zijn een personenauto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De botsing was rond het middaguur, de oorzaak van de botsing is niet bekend.