- advertentie -

Een half jaar na de Nieuwjaarsrellen in de Vlissingse Bloemenbuurt zijn er vier verdachten die zullen worden vervolgd. Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar op basis van informatie van het Openbaar Ministerie. Hij kan zich voorstellen dat mensen dat aantal teleurstellend vinden. 

de stemming

di 06-06-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

Het plantsoen aan de Zuiderzeestraat en de Zwartezeestraat in Oost-Souburg is afgezet met hekken. Voorlopig mag niemand het gebied betreden omdat in het plantsoen asbest is aangetroffen.

DONG Energy en Zeeland Seaports gaan samen kijken naar een plek in de havens van Vlissingen voor de bouw en het onderhoud van windparken Borssele 1 en 2.

Dominique Zoetewei en Stefan Babic uit Oost-Souburg liepen gisteravond net de Ramblas af toen ze een harde knal hoorden. "Mensen begonnen allemaal te gillen en te rennen."

De grote dag is aangebroken, Sandra en Ken uit Axel gaan trouwen. Sandra wilde pas 'ja' zeggen nadat Feyenoord landskampioen was geworden. Dat betekende: achttien jaar wachten....

Soms mopperen we weleens op de ongemakken die de vele toeristen in de zomer met zich meebrengen. Andersom zijn nauwelijks tot geen klachten. Dat bleek uit reacties op de vraag van Omroep Zeeland over toeristen op Facebook. Eén van die reacties was van Andrea Nehls, toeriste uit Duitsland.

Wakker worden in je camper met een uitzicht op de voorbij varende boten. Het kan in Sas van Gent aan de Oostkade. De camperplek langs het kanaal is de laatste jaren helemaal 'hot'.

Een 56-jarige vrouw uit Vlissingen is vanmorgen gewond geraakt bij een ongeluk op de Sloeweg Noord in Ritthem. Ze reed daar rond 8 uur met haar auto tegen een boom.

Gekleed in dracht scheurt team 'Zeeuws meisje' morgen van de Cauberg in Valkenburg. Met een heuse boterkuip doen Sven, Mick, Johnny en Fenno uit Hengstdijk mee aan de bekendste zeepkistenrace van Nederland. De jongens hebben ongeveer drie maanden gewerkt aan de zeepkist.

We zijn ontzettend blij dat ze iedere zomer weer met z'n tienduizenden komen; de toeristen. Ze brengen veel geld mee (1,62 miljard euro in 2016) en zorgen voor banen (11.000 fte). Maar de zomerse volksverhuizing brengt ook ergernissen met zich mee. Omroep Zeeland ontving honderden reacties na een vraag op Facebook of de Zeeuwen zich wel eens storen aan toeristen. De ergernissen op een rij:

Zeeland is de provincie met de minste moord en doodslag in de periode 2012-2016: het gaat om elf gevallen van mensen die door geweld om het leven zijn gekomen. Verhoudingsgewijs doet alleen Gelderland het 'beter': daar werden omgerekend per Gelderlander minder mensen vermoord dan per Zeeuw.

De brandweer heeft vanmorgen in Biggekerke een paard gered. Het dier is uit de wei van een erf aan de Valkenisseweg ontsnapt en vervolgens op z'n kop in een sloot achter de Dorpsstraat beland. Daar kon hij niet meer zelfstandig uit komen.

Een 43-jarige man uit Terneuzen is gisteravond aangehouden. Bij de daklozenopvang aan de Stationsweg in Terneuzen zou hij een andere man hebben verwond met een mes.

Het aantal kinderen in bijstandsgezinnen in Zeeland is in één jaar tijd toegenomen met 160 naar 3848 in totaal. Absoluut en relatief wonen de meeste van die gezinnen in Vlissingen. De stijgende trend in Zeeland volgt helemaal de landelijke ontwikkeling, zo blijkt uit cijfers van CBS.

Waterschap Scheldestromen gaat opnieuw de drukte en snelheid van het verkeer op de Turkeijeweg in Zeeuws-Vlaanderen onderzoeken. Volgens omwonenden van de weg door het buurtschap Turkeye is het een gevaarlijke weg, waar regelmatig een auto een huis of hek raakt. Omwonende Henry Ubachs: "Mijn vrouw durft zelfs de ramen niet meer te zemen."