- advertentie -

Concert at Sea

Concert at Sea

Concert at Sea is het grootste popfestival van Zeeland. Het festival op de Brouwersdam trekt jaarlijks tienduizenden mensen. Mede-organisator Bløf speelt een belangrijke rol, net als de vele muzikale vrienden van de Zeeuwse band.

Nog twee dagen en dan barst het feest los: de twaalfde editie van Concert at SEA. Ruim honderd man is op de Brouwersdam hard aan het werk om alles klaar te krijgen voor de 60.000 mensen die komend weekend worden verwacht.

BROUWERSDAM - Concert at Sea heeft zijn programma compleet. Ook onder anderen Gavin James, Chef'Special, Wipneus & Pim, Sue The Night en La Pegatina spelen op 30 juni en 1 juli op de Brouwersdam.

MIDDELBURG -  De cultuursubsidie die Concert at Sea (CAS) jaarlijks ontvangt wordt voor het grootste gedeelte gebruikt voor promotie en dat klopt volgens de SP niet. Daarom vraagt de fractie in Provinciale Staten vandaag om het bedrag voor promotie ergens anders vandaan te halen en het vrijgekomen geld weer voor culturele projecten te gebruiken.

MIDDELBURG - Hoewel verschillende fracties in Provinciale Staten de subsidie voor Concert at SEA (CAS) niet willen verlengen, is het evenement de komende jaren verzekerd van een bijdrage van 50.000 euro. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde Cultuurprogramma van Gedeputeerde Staten.

OOST-SOUBURG - Concert at SEA raakte in recordtempo uitverkocht, waardoor veel Zeeuwen zonder kaartje zitten. Daarom werd het idee geopperd om Zeeuwen voorrang te geven bij de kartverkoop. Maar als de reacties op Facebook een graadmeter zijn is het merendeel van de Zeeuwen daar geen voorstander van.

OOST-SOUBURG - Alle kaarten voor Concert at SEA zijn verkocht. Na de weekendkaarten, gingen ook de 20.000 dagkaarten razendsnel over de digitale toonbank. De verkoop van kaartjes voor Concert at SEA is daarmee een loterij geworden, zeggen veel vaste klanten die teleurgesteld reageren. 

OOST-SOUBURG - Doe Maar, UB40 en Rondé staan volgend jaar op Concert at SEA. Vorige week werden al de namen van Kensington, Racoon, Tom Odell, Broederliefde en Anouk aangekondigd.

MIDDELBURG - Statenleden die vragen hebben over de verdeling van cultuursubsidie voor festivals, moeten nog even geduld hebben. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat ging vrijdagmiddag tijdens een vergadering van een Statencommissie niet in op de vragen omdat er nog geen definitief cultuurprogramma is.

MIDDELBURG - Het voorstel om de cultuursubsidie voor het Bevrijdingsfestival Zeeland meer dan te halveren en die voor Concert at Sea te handhaven, zit een groot deel van de leden van Provinciale Staten niet lekker. Subsidie voor een commercieel evenement is volgens hen in deze tijd van bezuinigen niet meer op zijn plaats.

BROUWERSDAM - Alle weekendkaarten van muziekfestival Concert at SEA zijn in ruim een uur tijd verkocht. Voor de editie van 2017 waren er 30.000 weekendkaarten beschikbaar.