OOST-SOUBURG - Wat vind jij de beste nummers van Zeeuwse bodem? Voor de elfde keer kan je stemmen voor een gloednieuwe Zeeuwse Top 40. Stem op jouw favoriete muziek van bands, zangers en zangeressen uit Zeeland en stel zo de Zeeuwse Top 40 van 2017 samen. 

- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - Jake Rainey noemt hij zich, singer-songwriter René Freijser (36) uit Terneuzen. Zijn credo is: een melodie, een tekst, gitaarspel met mondharmonica begeleiding. Wat dan ontstaat is 'contemporary folk'. Vorige maand verscheen zijn debuutalbum Sour Joy. Toch lagen die liedjes eerst jarenlang op de plank. In de Muziekmiddag legde hij uit hoe dat kwam. 

OOST-SOUBURG - De band HunterStreet heeft een nieuwe single: ZOO. Het is het eerste nieuwe werk van de alternative rockband sinds de EP We All Wander van vorig jaar. De tweede EP is al opgenomen en gaat Deprived of Sleep heten. 

MIDDELBURG - Jan Piet de Klerk uit Middelburg is bijzonder tevreden over zijn solo-album Old Cold Church Road. In de afgelopen twee jaar schreef hij de liedjes en nam ze op in Eindhoven, met onder anderen gitarist en producer Angelo de Rijke. Samen kwamen ze op het stoutmoedige idee om de opnames in de Verenigde Staten te laten mixen en masteren. Die droom werd realiteit. Het leverde een fantastische ervaring op en nuttige connecties. 

LOS ANGELES - Het Middelburgse duo RoMi Cage is opnieuw in de Verenigde Staten. Twee jaar geleden namen ze daar hun debuutalbum Things We Never Say op. Nu combineren ze een vakantie met enkele optredens in Los Angeles en San Francisco. Ook troffen ze hun producer Joe Chiccarelli. Zangeres Romy vertelde erover in De Muziekmiddag.

OOST-SOUBURG - Annika Boxhoorn brengt dit jaar een EP uit: The Art Of Letting Go. De uit Tholen afkomstige singer-songwriter houdt van verschillende soorten muziek, maar heeft een voorkeur voor het steviger werk. En dat is te horen aan de single Long Shot. Vrijdag was ze te gast in De Muziekmiddag. Daar vertelde ze over haar carrière tot nu toe, en over het thema van de EP: de kunst van het loslaten. 

GOES - We kenden al Papillon en Zoals Een Vlinder. Later kwam daar ook nog een Engelstalige versie bij. Nu laat Kevin Village uit Goes een nieuwe vlinder vliegen. Hij combineerde de drie versies tot één nieuwe drietalige uitgave. Drie in één, dus! 

OOST-SOUBURG - Muziek van de band Sväva is binnenkort te horen in de Verenigde Staten en Canada. Voor de serie 13 Reasons Why is de track Huntress gebruikt van de pas verschenen EP. Zangeres van de dreampopband uit Friesland is de van oorsprong Zeeuwse Bente Hout.

OOST-SOUBURG - Zeven jaar is hij ermee bezig geweest: liedjes schrijven en zingen in het Zeeuws. De komende twee weken brengt Peter Wessel uit Goes het resultaat naar buiten, onder het motto D'Oogste Tied. Vrijdag ging het tweede liedje, K Wil D'r Ebbe, in première in De Muziekmiddag met Elias den Hollander.

MIDDELBURG - Peter Slager is vereerd met de Lennaert Nijgh-prijs. De prijs is bedoeld als erkenning voor zijn bijdrage aan het Nederlands als poptaal. De bassist, componist en tekstschrijver uit Middelburg kreeg de award niet alleen voor de teksten van BLØF, maar ook voor zijn dialectplaat Slik, en dat maakt het voor hem extra speciaal, zei hij tegen Remco van Schellen in Zeeland Wordt Wakker.

BERGEN OP ZOOM - De Walcherse band Keaton is zaterdag de enige Zeeuwse finalist in de T-Strijd in Bergen op Zoom. Deelname aan de wedstrijd staat open voor bands uit West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Zaterdagavond zijn er twee prijzen te verdelen: de vakjuryprijs en de publieksprijs. Zanger Maxim Ventulé en gitarist Daniël Lokerse blikten alvast vooruit in De Muziekmiddag.