Het was even een tijdje stil rond Yellow. Dat kwam mede door de zwangerschap van zangeres Joyce, maar nu zit de band uit Goes weer vol nieuwe plannen. De titel van de nieuwe single zegt alles: New Beginning. De band werkt aan een nieuwe EP die in het najaar moet verschijnen. 

di 06-06-2017, 14:47
- advertentie -

De Zeeuwse Top 40

OOST-SOUBURG - De Zeeuws-Vlaamse band The Brightt is bezig met een superjaar. In maart zag de debuut-EP Evidence het licht, de band werd uitgeroepen tot De Zeeuwse Belofte en de single Not For Me kwam binnen op negen in de nieuwe Zeeuwse Top 40! En dat terwijl de zevenkoppige band nog maar twee jaar geleden is opgericht. In de Muziekmiddag blikte Elias den Hollander terug èn hij keek vooruit met bandleden Kayleigh Maas en Niels Wauters. 

OOST-SOUBURG - Aan De Kust van BLØF staat, net als vorig jaar, op nummer 1 in de Zeeuwse Top 40. Heb jij het gemist? Kijk hier de uitzending terug.

OOST-SOUBURG - Aan De Kust van BLØF staat op nummer 1 in de Zeeuwse Top 40 van 2017. Vorig jaar wist de band de koppositie weer te veroveren na deze positie drie jaar te hebben afgestaan aan Racoon. De lijst met de veertig beste nummers van Zeeuwse bodem werd vandaag voor de elfde keer uitgezonden bij Omroep Zeeland.

OOST-SOUBURG - Vandaag was de elfde editie van de Zeeuwse Top 40 op Omroep Zeeland te horen. Dit jaar hebben ruim 7.000 mensen gestemd. De lijst werd uitgezonden van 08.00 tot 13.00 uur op de radio.

OOST-SOUBURG - Wat zijn dit jaar de populairste Zeeuwse nummers? Dat hoor je in de Zeeuwse Top 40 op Omroep Zeeland.

OOST-SOUBURG - DJ-duo Pep & Rash uit Goes heeft een nieuwe single uitgebracht: Break Down. Op die track werkt het duo samen met de Vlissingse hiphopartiest D-Double. Het nummer met videoclip is uitgebracht op het label Musical Freedom Records van DJ Tiësto, en is nadrukkelijk bedoeld voor de dansvloer.

OOST-SOUBURG - Wat vind jij de beste nummers van Zeeuwse bodem? Voor de elfde keer kan je stemmen voor een gloednieuwe Zeeuwse Top 40. Stem op jouw favoriete muziek van bands, zangers en zangeressen uit Zeeland en stel zo de Zeeuwse Top 40 van 2017 samen. 

VLISSINGEN - Op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen is The Brightt uitgeroepen tot de nieuwe Zeeuwse Belofte. De vakjury vond The Brightt de meest complete band, met een enthousiaste show die aanzette tot dansen. De band uit Zeeuws-Vlaanderen bracht de dag na de winst meteen de allereerste videoclip naar buiten: Not For Me.

GENT/MIDDELBURG - Aanstormende jonge popbands uit Zeeland kunnen strijden voor een plek op het podium van de Gentse Feesten. De Belgische wedstrijd Jonge Wolven - Jeunes Loups is dit jaar namelijk ook opengesteld voor jonge Zeeuwse bandjes. De winnaar mag optreden op het hoofdpodium tijdens de opening van de Gentse Feesten volgend jaar. Zeeuwse bands kunnen zich inschrijven via poppodium De Spot in Middelburg.

OOST-SOUBURG - Jake Rainey noemt hij zich, singer-songwriter René Freijser (36) uit Terneuzen. Zijn credo is: een melodie, een tekst, gitaarspel met mondharmonica begeleiding. Wat dan ontstaat is 'contemporary folk'. Vorige maand verscheen zijn debuutalbum Sour Joy. Toch lagen die liedjes eerst jarenlang op de plank. In de Muziekmiddag legde hij uit hoe dat kwam.