- advertentie -

politie-, brandweer- en ambulancenieuws uit zeeland

THOLEN - Op de Nieuwe Postweg bij Tholen zijn een personenauto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De botsing was rond het middaguur, de oorzaak van de botsing is niet bekend. 

MIDDELBURG - Een 30-jarige Middelburger heeft vandaag tbs met dwangverpleging tegen zich horen eisen. De man wordt ervan verdacht op 27 oktober 2016 een man uit Axel met een mes  te hebben neergestoken. De steekpartij gebeurde op het terrein van Emergis in Kloetinge. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het niet om poging tot moord, maar om poging tot doodslag.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk tegen een 62-jarige Terneuzenaar.  Ook wil het OM dat de man een jaar lang zijn rijbewijs inlevert en dat zijn auto verbeurd verklaard wordt. De Terneuzenaar zou op 2 februari dit jaar met zijn auto op een agent zijn ingereden.

GROEDE - In een schuur aan de Barendijk bij Groede is woensdagmiddag brand uitgebroken. Twee personen hebben rook ingeademd. Een van hen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle, de andere persoon is ter plaatse gecontroleerd en hoefde niet naar het ziekenhuis.

KERKWERVE - Een 41-jarige Rotterdammer is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou vernielingen hebben aangericht bij het huis van zijn ex-vriendin in Kerkwerve.

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar een jongeman die maandagmiddag mensen met een waterpistool in de ogen heeft gespoten met een bijtende vloeistof, vermoedelijk gaat het om ammoniak. Dit gebeurde bij de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg.

GOES - Een 22-jarige man uit Goes is zondag aangehouden omdat hij een blik verf over zijn ex-vriendin had gegoten. De man werd in Vlissingen aangehouden. De vrouw kreeg de verf vrijdag op de J. Antonides van de Goeskade in Goes uit het niets over zich heen. 

VLISSINGEN - In Vlissingen is iemand gearresteerd omdat hij bij een ruzie gestoken zou hebben met een mes. Er raakte één persoon gewond, maar volgens de politie gaat het niet om zwaar letsel.

VLISSINGEN - Een 32-jarige toiletjuffrouw is zaterdagavond mishandeld door een bezoeker van een feest aan het Weijevlietplein in Vlissingen. De man is aangehouden. 

TERNEUZEN - Twee Belgische nepagenten van 18 en 20 jaar zijn zaterdagavond aangehouden in Terneuzen. De nepagenten lieten zaterdag een fietser stoppen op de Churchillaan. De fietser vertrouwde het niet en belde daarom de 'echte politie'.